Публикация

Предизвикателства и противоречия в медицинската онкология

От 17 до 20 май 2018г. се проведе VII Международна среща на Клуб "Млад онколог"


Хотел "Империал Ризорт" в Слънчев бряг събра видни онколози, млади лъчетерапевти и гастроентеролози от цялата страна. Лектори на събитието бяха водещи специалисти както от страната, така и от Германия, Румъния, Италия, САЩ, Кувейт, Австрия.  

"Предизвикателства и противоречия в медицинската онкология"

беше темата на научния форум, в чийто фокус бяха поставени новостите в областта на онкологията - диагностични алгоритми, терапевтични подходи, статистика и анализ на онкологичните заболявания. 

Д-р Росица Кръстева, председател на Клуб "Млад онколог" и организатор на събитието подчерта важността на форума за развитието както на специалността, така и на младите специалисти. По време на събитието те имаха уникалната възможност да споделят своя клиничен опит с известни имена в областта, да зададат въпроси и да получат ценни насоки. Богатата научна програма включваше лекции са новите лечения на рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на дебелото черво.

"Медицинската онкология е една от най-бързо развиващите се специаллности. Тя е комплексна и интердисциплинарните познания са от основна важност. Важна е и колаборацията с колегите от другите специалности, за да бъде успешна терапията. 

Медицинският онколог използва предимно мозъка си и колкото е по-подготвен, колкото е по-образован, толкова е оп-полезен и за себе си, и за пациентите",

подчерта д-р Кръстева.

На срещата беше изяснена и ролята на прецизираната медицина като ключ към по-добрата диагностика и персонализиран терапевтичен подход

 при онкоболните.

Коментари