Публикация

155 лекари от 11 държави се дипломираха в Медицински университет – Варна

155 лекари от 11 държави се дипломираха в Медицински университет – Варна

155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирийска арабска република, Турция, Украйна и Швеция получиха дипломите си.

 

Тържествената церемония по дипломирането на 52-рия випуск медици се състоя на 10 ноември в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Четиридесет и един са отличниците от Випуск 2018 на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна.

Първенец на випуска е д-р Пресияна Боярова, която получи парични награди от ректора и от кмета на Варна

Днес затваряйки една страница, отваряте нова. Но само от вас зависи какъв избор ще направите в бъдеще - дали ще изберете да бъдете себе си, да бъдете професионалистите, за които сме ви подготвяли през тези 6 години, да спазите всяка дума от Хипократовата клетва, която ще произнесете след малко, да продължите по пътя на научната кариера.
Моят съвет е: какъвто и избор да направите, направете го така, че да останете верни на себе си, на човечността и добротата. Не оставяйте обстоятелствата или навиците да управляват вашия избор. Станете господар на себе си и използвайте силата на волята си, за да избирате. Вие вече притежавате част и от могъщата сила на знанието. А знанието е това, което дава възможност за избор, каза в академичното си слово ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов.

 

155 лекари се дипломираха в МУ-Варна

Парична награда от ректора на МУ-Варна получиха всички 41 отличници на Випуск 2018 на Факултета по медицина

Районната колегия във Варна на БЛС предостави парична награда за трима от завършващите медици.

Първите трима по успех бяха наградени с плакет и грамота от БЛС

Д-р Климентина Мончева бе удостоена с награда на името на бележития варненски лекар д-р Никола Сираков. Паричната награда се дава за втора поредна година и се присъжда на абсолвента с най-високи постижения в областта на науката по време на следването си.

 

Препълнената зала стана свидетел и на тържествения ритуал по предаване на университетския жезъл, символ на силата и авторитета на ректорската и академичната власт на университета.

 

МУ-Варна, Випуск 2018

Студентите от Випуск 2018 на медицински факултет излъчиха своите фаворити сред преподавателите си

 

и наградиха проф. д-р Златислав Стоянов, доц. д-р Тони Аврамов, проф. д-р Антон Тончев и гл. ас. Мария Димова с титлата „Любим преподавател“.

 

Студентите от Випуск 2018 на МУ наградиха любимите си преподаватели

 

Музикален поздрав към абсолвентите отправиха Боби и Заки от „Дует Авеню“. Със специален музикален поздрав дипломираните д-р Василена Бояджиева и д-р Габриела Георгиева изненадаха публиката и своите колеги от Випуск 2018.

 

Дует "Авеню" а музикален поздрав към абсолвентите на МУ

 

Официални гости на церемонията бяха ректорите на МУ-Варна и членове на съвета на настоятелите на университета, представители на местната власт, представители на здравни и образователни институции, медицински дружества и социални заведения от града и страната.

Коментари