Публикация

Ученици в надпревара за посланици на здравето

Ученици в надпревара за посланици на здравето

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-ото издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2018/2019 г.

 

Това информира Министерството на здравеопазването.

Конкурсът се организира от здравното ведомство

в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

 

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а

официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни

Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерството на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

Проектите, отговарящи на регламента са 65

като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 13 проекта, от 5-ти до 8-ми клас – 29, а от 9-ти до 12-ти клас – 23 проекта.

 

Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на конкурса, може да намерите в прикачени файлове.

 

Прикачени файлове

pdf
pdf
pdf

Коментари