Публикация

Курс по дуал мобилити ендопротезиране

Курс по дуал мобилити ендопротезиране

На 29.03. 2019г., петък, в Клиника по ортопедия и травматология на Университетска болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" ще се проведе курс по ендопротезиране на тазобедрената става, съобщи шефът на клиниката проф. Пламен Кинов.

Гост лектор ще бъде проф. Жан-Луи Прудон,

Франция, председател на френското дружество по хирургия на тазобедрената става.

Ще бъдат разгледани аспекти на усложненията след ендопротезиране на тазобедрената става – нестабилност на ендопротезата. Ще бъдат обсъдени възможностите за подобряване на резултатите при възрастни пациенти и тежки случаи на ревизионно ендопротезиране в които клиниката е лидер в страната. Проф. Кинов ще извърши

демонстративно ендопротезиране

с платформа дуал мобилити. Новата техника позволява да бъдат намалени случаите на луксация – едно от най-тежките усложнения след ендопротезиране.

 

Това е поредният курс по ендопротезиране на тазобедрена става, който организира проф. Кинов. През октомври 2018г. гост беше създателят на предно-латералния мини достъп за ендопротезиране на тазобедрена става - проф. д-р Хайнц Рьотингер. Гостът от Германия демонстрира разработеният от него " Подход на Рьотингер" и заедно с проф. Кинов оперира пациентка на клиниката, на която бе поставена ендопротеза на тазобедрената става. 

Коментари