Публикация

Няма да се обединяват болниците в Стара Загора

Двете болници в Стара Загора няма да се обединят. Това е казал председателят на КНСБ в Многопрофилната болница д-р Атанас Бадов, съобщава Дарик.


"Това става ясно от писмо на министъра на здравеопазването Анна Мария Борисова, в което се казва, че министър Борисова ще се съобрази с нашето решението".

Миналата седмица сформираната работна група от Многопрофилната болница против обединението е изпратила писмо до министър Борисова. В него здравните работници настояват болниците да останат и да работят така, както и в момента - като две отделни.

"Преструктурирането на двете болници в Стара Загора е обект на обсъждания само на работещите в тези лечебни заведения, както и на гражданите в този град. Министерството на здравеопазването и лично аз ще приемем всяко Ваше решение.

Искам да Ви уведомя, че в сегашния вид двете лечебни заведения не могат да станат високотехнологично лечебно заведение. Ето защо ще бъда принудена да направя високотехнологична болница МБАЛ - Хасково. Така гражданите на област Стара Загора ще могат да се възползват от високотехнологичната апаратура в МБАЛ - Хасково", пише още в писмото на министър Борисова.

То е адресирано до областния управител, директора на МБАЛ, директора на УМБАЛ, директора на РЦЗ и синдикалните организации.

Коментари