Публикация

Тайван демонстрира върхови постижения в медицината и здравеопазването

Тайван демонстрира върхови постижения в медицината и здравеопазването

Представители на над 6000 компании от целия свят, учени и университетски преподаватели, журналисти и хиляди посетители присъстваха на Специализираното медицинско изложение MCMEX 2019 в столицата на Тайван Тайпе, организирано от Тайванската асоциация за медицинска и биотехнологична индустрия и Тайванския съвет за развитие на външната търговия.

По време на форума най-много сделки бяха реализирани от представители на Китай, Виетнам, Япония, САЩ, Сингапур, Хонконг, Южна Корея, Малайзия, Тайланд и Филипините.

Акцентът в изложението беше поставен върху иновациите в медицинската апаратура и компонентите, използващи високите технологии и изкуствения интелект в диагностиката, профилактиката и лечението на пациентите. В павилиона Smart OR Scenario участниците можеха подробно да се запознаят с апарати от последно поколение в различни направления на медицината, като екстракорпоралния Shockwave Lithotripter & Therapy на Lite-Med, мониторът за пациентите на COMDEK, хирургическата навигационна система на Eped, хирургичното роботизирано рамо на Hiwin Technologies и скенера за изображения и комплексна томография на Apixia.

Много голям интерес в рамките на събитието предизвика форумът

„Интелигентни болнични решения за пациентите в третата възраст“.

Увеличаването на дела на възрастните хора в съвременния свят поставя здравните системи, осигурителите и застрахователите, а и целите общества пред редица предизвикателства, които могат да бъдат успешно посрещнати чрез интегриран подход – компютърни приложения, апаратура и електронни системи в помощ на възрастните пациенти в самите болници, в домовете им и в специализираните институции, в които се грижат за тях. Точно такива решения бяха демонстрирани в Тайпе през 2019 г. и бяха определени от експертите като бъдещето на медицината.

Редица болници от Тайван бяха представени по време на MCMEX 2019. Те демонстрираха в реално време пред експерти, бизнесмени и журналисти от различни държави развитието на медицинските технологии и индустрия в страната, интеграцията на софтуер и хардуер в цялостната медицинска грижа. Със станалото вече традиционно изложение Тайван доказа много сериозен капацитет в разработването, производството и внедряването на иновации в медицината, включително на базата на изкуствения интелект. Държавата създава собствени марки за медицински компоненти, което се очаква да стимулира развитието на медицинската индустрия на Тайван.

Тайпе стана домакин и на две забележителни научни събития - Световния конгрес по лазерна медицина 2019 и Глобалната конференция за биомедицински иновации „TRANS Conference“.

Националната здравноосигурителна система на Тайван беше обявена от CNN за най-добрата в света през 2014 г. Когато организацията на здравеопазването и осигуряването на адекватно финансиране се съчетаят с повсеместното прилагане на иновации и високи технологии в медицината, резултатът е изключително позитивен.

Коментари