Публикация

Близо 1,4 млн. лв. за ремонт в Клиниката по медицинска онкология към УСБАЛО

Близо 1,4 млн. лв. за ремонт в Клиниката по медицинска онкология към УСБАЛО

В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София беше официално открита ремонтираната Клиника по медицинска онкология.

Преди реконструкцията на двата етажа на Клиниката по медицинска онкология, за което Министерството на здравеопазването отпусна средства в размер на близо 1,4 млн. лв., етажите бяха неизползваеми. Днес те са модерна база, която отговаря на европейските изисквания за съвременно лечение и безопасност на пациентите. Убеден съм, че ремонтът ще подобри условията на труд и ще допринесе за повишаване мотивацията на работещите в клиниката, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министърът посочи, че

 

през последните години и у нас, и в световен мащаб се наблюдава тенденция към

увеличаване броя на пациентите със злокачествени заболявания

Въпреки че възможностите на съвременната медицина са на високо ниво, онкологичните заболявания все още са предизвикателство – изискват сериозен финансов ресурс и навременни и качествени здравни грижи.

Необходими са постоянни инвестиции. Ето защо Министерството на здравеопазването насочи усилията си в посока закупуване на съвременна медицинска апаратура и оборудване и подобряването на материалната база, обясни министър Ананиев.

 

Реконструкция в УСБАЛО

В момента в болницата се извършва инсталация на

първия за България дигитален ПЕТ КТ (ПЕТ скенер)

за закупуването на който министерството предостави на лечебното заведение близо 5 млн. лв. Апаратът е от най-висок клас и е единствен за Балканския полуостров.

 

Изпълнителният директор на УСБАЛО - София д-р Стефан Константинов и началникът на Клиниката по медицинска онкология проф. Галина Куртева изказаха своите благодарности към екипа на министерството за добрата съвместна работа и отличния диалог.

Коментари