Публикация

МЗ: Неврологичното отделение на МБАЛ-Видин продължава да работи

МЗ: Неврологичното отделение на МБАЛ-Видин продължава да работи

Неврологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка“ – Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, каквито твърдения се появиха.
Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В случай, че се стигне до напускане на персонал

е създадена логистична организация пациентите с неврологични проблеми от област Видин да бъдат хоспитализирани чрез Центровете за спешна медицинска помощ в болниците в Лом, Белоградчик и Монтана.

 

От трите лечебни заведения са категорични, че имат необходимия капацитет за оказването на навременна и адекватна медицинска помощ. За целта лечебното заведение в Лом разполага с 25 легла, областната болница в Монтана – с 38, а тази в Белоградчик - с 10.


МЗ изтъква, че е предприело всички необходими действия за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и функционирането ѝ в нормален работен режим

 

Съветът на директорите на дружеството (лечебното заведение), съгласно устава си, е взел решение да упълномощи

д-р Ивета Найденова като прокурист

До момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното отделение на областната болница. Д-р Найденова е завършила медицина във ВМИ-Плевен и притежава призната специалност „Пневмология и фтизиатрия“, както и „Вътрешни болести“. От 2001 г. до ноември 2018 г. е заемала поста началник на пневмофтизиатричното отделение в болницата. Д-р Найденова притежава и тригодишен управленски опит в системата на здравеопазването като управител на медицински център.


Настоящият изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев е депозирал оставката си. Предстои свикване на общо събрание на акционерите за избор на нов изпълнителен директор.


Министерството на здравеопазването, съвместно с областния управител и ръководството на местната власт, наблюдават ситуацията ежедневно.

Коментари