Публикация

Евакуираха болница "Каспела" заради заплаха за бомба

 Евакуираха болница "Каспела" заради заплаха за бомба

Бомбена заплаха евакуира пациенти и персонала на УМБАЛ "Каспела" в Пловдив. 

Заради заплаха по телефона за поставена бомба в избата на УМБАЛ "Каспела" в Пловдив, получена малко след 15 ч., се стигна до евакуация на болни, сред които и оперирани хора, а също и на персонала отвън на студа.


"Малко след 15 часа по телефона се е обадил мъж, че в избата на болницата е поставена бомба. Веднага позвънихме на номер 112 и на Второ районно  управление на полицията. Лошото е, че в това студено време трябва да извеждаме навън не само нашите служители, а и повече от 100 болни", заяви управителят на здравното заведение д-р Илиан Дойков. Той призна, че след двата взрива, станали часове преди сигнала, нямало как да го пренебрегнат и добави, че в момента полицаи вече извършват оглед.

 

Изведнъж ни вдигнаха от леглата. Изкарахме си акъла. Струпаха ни долу във фоайето. После на пожар ни изведоха, разказаха паникьосани пациенти. 


Проверката, извършена от полицаите и служителите на БОП,  не откри взривно  устройство в болница "Каспела". Около 16, 22 ч. стана ясно, че няма опасност за пациентите и персонала и те бяха върната по стаите и кабинетите. Зарада заплаха по телефона за поставена бомба в избата, получена малко след 15 часа се стигна до евакуация като болни и оперирани хора и служители на персонала стояха от ван на студа.

 

Снимка: Наташа Манева

Коментари