Публикация

Почина проф. Желязко Христов

След тежко боледуване на 62-годишна възраст почина проф. д-р Желязко Христов, президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България и декан на Факултета по обществено здраве в Медицинския университет в Пловдив.


Той е роден през 1948 г. село Рогош, област Пловдив. През 1976 г. завършва медицина във Висшия медицински институт в Пловдив и става специалист по коремна и гръдна хирургия. От 1997 г. е председател на КНСБ.

„Загубихме един прекрасен човек и приятел, защитник и борец за човешката правда, който живееше с болките на хората в България и отдаде себе си на една мечта - да направи живота им по-справедлив и достоен”, посочват от синдикалната организация.

Министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на проф. Желязко Христов.

От свое име и от името на ръководството на МЗ проф. Борисова заявява:

„Кончината на проф. Желязко Христов е загуба за българското общество и здравеопазване. Със своята дългогодишна, синдикална и организационна дейност той допринесе за утвърждаването на КНСБ като организация, която защитава интересите на хората на труда и съдейства при провеждането на националната здравна политика”.

Поклон пред паметта му!

Коментари