Публикация

Честит празник!

Честит празник!

Уважаеми колеги,
С голямо уважение и респект отправям най-искрените си поздравления по случай 7 април – Световния ден на здравето и професионален празник на всички заети в сектора.

Празник е, но за съжаление тази година не празнуваме

Поставени сме в извънредна ситуация не само като медици, но и като хора. През последните месеци всички ние осъзнахме колко крехки и уязвими са здравето и благополучието ни и как те могат да бъдат загубени буквално за часове.


И ако предишните години този ден беше повод да загърбим лошото, нападките, обвиненията, ударите – физически и вербални, днес можем единствено да препотвърдим нашата непоколебима решителност, да се справим със сполетялата ни пандемия и да излезем от нея по-мъдри, по-зрели и по-смирени.

Днес отговорността е в пъти по-висока

Всички погледи са насочени към нас. И в тях четем надежда. Днес, като че ли още по-силно и по-достоверно звучат поздравите за неуморния, високоспециализиран и професионален труд, компетентността и всеотдайните грижи, които съсловието полага за пациентите.


Последните месеци са пряко и несъмнено доказателство, че само с общи усилия и заедно може да преодолеем тази нерадостна ситуация и искрено се надявам, че след това ще имаме една по-здрава, по-силна и по-отговорна система – социална и здравна, защото предизвикателствата ни правят по-силни, по-отговорни и по-солидарни и събитията от началото на годината са прякото доказателство за това. Доказателство са и за това, че Хипократовата клетва не е отживелица, а изпълнена с патос и дух, магия.

Поклон пред всеотдайността, жертвоготовността, професионализма

и човешкото отношение, които ние, лекари и медицински специалисти, носим в сърцата си.


Скъпи приятели,
Пожелавам Ви здраве, сили и кураж!


С уважение,
Д-р Иван Маджаров
(председател на БЛС)

Коментари