Публикация

Медици от МБАЛ-Видин напускат

Медици от МБАЛ-Видин напускат

Областният управител на Видин поиска помощ от армията заради разпространението на коронавируса в града. МБАЛ „Света Петка“ продължава да бъде основно огнище на заразата.

30 служители от лечебното заведение са подали молби си за напускане, а над 40 са заразените

които са под карантина вкъщи, съобщава Bulgaria On Air.


Близо 200 доказаните случаи на COVID-19 в областта, 1/3 от тях са от персонала на болницата.


„Работата е много натоварена вече, много е тежка. Всички колеги, които останаха да работят, вече са много напрегнати, изнервени“, каза прокуристът на лечебното заведение д-р Ивета Найденова.


Анализ на областния оперативен щаб показва, че всички заразени във Видинско по един или друг начин са имали пряк контакт с лекари от МБАЛ „Света Петка“, което прави лечебното заведение основно огнище.


„Обърнах се към Националния щаб и към министъра на отбраната и здравеопазването със апел за помощ за дезинфекция на МБАЛ „Света Петка“, посочи областният управител Момчил Станков.

Апел е отправен и до лекари от частните медицински центрове в града, но нито един не се е съгласил да работи в болницата

В момента болницата има необходимост от специалисти в спешна помощ, хирургичното отделение и в кардиологията. Заразените от домовете за възрастни в Гара Орешец и Кула още се извеждат от социалните институции. Единствените болници, изявили желание да ги настанят, са „Света Анна“ и „Пирогов“ в София.

 

Коментари