Публикация

Ще се строи изцяло нова детска болница

Ще се строи изцяло нова детска болница

Националната детска болница ще се помещава в изцяло нова сграда. Скелето от 70-те години, на което трябваше да се изгради педиатричната болница, ще бъде съборено.
Това обеща премиерът Бойко Борисов на среща с представители на протестиращите, които се обявиха срещу продължаването на започнатия строеж в карето на „Александровска“ болница.

С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро място в клъстер от други болници, в паркова среда, изтъкна министър-председателят.

Той подчерта, че ще бъде изградена

нова модерна педиатрична болница, в която ще бъде гарантиран достъпът на специалисти

и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.


Премиерът Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.


„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви Бойко Борисов.

 

Представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.


В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

 

Коментари

Браво!Най-после се взема едно разумно и правилно решение на високо правителствено ниво,след нашите многобройни протести.Поздравления за всички участници!С уважение:Доктор Людмила Костова-педиатър от Враца-27.05.2020г.