Публикация

Защо и как Елевит® намалява риска за увреждания на бебето

Защо и как Елевит® намалява риска за увреждания на бебето

Известно е, че бременните жени имат повишена нужда от витамини, минерали и микроелементи.

През последните години медицинската наука напредна значително и в установяването на точните нива на най-важните за майката и детето вещества, които предпазват от плода от аномалии, например фолиевата киселина. При нея е важно да се постигне количество в червените кръвни клетки над 906 nmol/L, за да се намали значително рискът от аномалии при формирането на невралната тръба. Но освен приема на необходимата доза, е изключително важно и кога ще започне суплементацията, казва водещият специалист по акушерство и гинекология д-р Румен Велев. Невралната тръба се затваря едва 28 дни след зачеването, поради което вносът на фолиева киселина трябва да започне не по-късно от четири седмици преди намерението за забременяване. Според конкретни проучвания по-добра защита на майката и плода се постига чрез комбинирана суплементация с фолиева киселина и други, препоръчани от ООН и СЗО витамини и минерали, отколкото само с флоат.

Какви са конкретните препоръки за прием на мултивитамини за бременните и за преминаващите през инвитро процедури и в какви количества;

С какви проценти намалява рискът от вродени увреждания на нервната и сърдечносъдовата система, на уринарния тракт и на пилора на плода, ако се спазват препоръките и защо през последните 5 години Елевит на Байер е най-предпочитаният продукт преди и по време на бременност, вижте в презентацията на д-р Велев:

 

Коментари