Публикация

Проф. Кинов е домакин на обучение от AO Recon

Проф. Кинов е домакин на обучение от AO Recon

По нов начин за първи път ще се проведе обучението за ортопеди на известната швейцарска организация AO Recon. Курсът с фокус върху тазобедрено и колянно ендокпротезиране, планиран за април 2020 г., бе отложен поради пандемията и сега ще се проведе онлайн през август 2020 г. Ще има и практическа част, на която домакин ще бъде проф. Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология към ИСУЛ. Българските участници вече са поканени, те са от записалите се за предходни обучение по ортопедия у нас.

"Обучението е безплатно за лекарите и е пилотно. Поканени са участниците от предишния курс, който пропадна заради карантината. Заради практическото обучение участниците ще са по-малко – общо 40. То ще се проведе в ИСУЛ на 26 август 2020 г. на малки групи и в отделни помещения, при спазване на всички противоепидемични мерки. Теоретическата част на курса ще бъде изцяло онлайн. Той започва на 10 август, като на 17-18 август ще се разгледа ендопротезиране на тазобедрена става, а на 24-25 август - протезиране на коляно. Тъй като не е ясно, колко дълго ще продължи ситуацията с ограничаването на живите събития, целта е да намерим нови начини как да продължим обученията", коментира за Кредоуеб проф. Кинов.

Председател на курса е д-р Басрам Масри от Ванкувър, Канада. Лекторите са изтъкнати специалисти от САЩ, Германия, Хърватия, Словения, Сърбия и Гърция. Като прикачен файл може да намерите програмата от април, която ще бъде до голяма степен изпълнена в новите условия. 

 

Линк към видео обучение Нови техники на ендопротезиране при варусно коляно

 

Линк към видео обучение Мини достъпи за ендопротезиране на тазобедрената става

 

Линк към видео обучение Уникондилно колянно протезиране 

Прикачени файлове

aorecon-principles-course_sofia-2020.pdf

Коментари