Публикация

Болница осигурява 100 000 лв. за обучение на специализанти

От бургаската болница „Дева Мария” възнамеряват финансово да стимулират специализанти, осигурявайки средства за тяхното обучение.


За целта собственикът на лечебното заведение - Семир Абумелих, открива фонд на стойност 100 000 лева. Очакванията са след завършване на специалност бъдещите медици да започнат работа в болницата. 

От лечебното заведение започват и кампания по привличането на професори и доценти, които да работят за постоянно в болницата. Сумата, която ще бъде отпусната на всеки титулуван медик при започване на работа, ще е в размер на 20 000 лева, уточни Семир Абумелих.

„Крайно време е в град като Бургас да работят водещи специалисти, за да не се налага хората от региона да пътуват до столицата за прегледи. МБАЛ „Дева Мария” има амбицията  да привлече именно доказали се лекари на национално нивопосочи собственикът на лечебното заведение.

В момента в болницата освен лекарите, които работят на договор, клинични прегледи и оперативно лечение извършват и гостуващи специалисти по ортопедия, травматология и кардиология..

Коментари