Публикация

СЗО: Да не се използва „Ремдесивир“ при хоспитализирани с Covid-19

СЗО: Да не се използва „Ремдесивир“ при хоспитализирани с Covid-19

Световната здравна организация препоръчва да не се прилага лечение с „Ремдесивир“ на хоспитализирани болни от Covid-19, защото този противовирусен медикамент не предпазва от смърт, нито от тежки форми на болестта, предаде Франс прес.

Антивирусният медикамент „Ремдесивир“ не се препоръчва за пациенти, приети в болница с Covid-19, колкото и тежко да протича болестта, защото няма доказателства, че подобрява шансовете за оцеляване, нито че позволява да се избегне поставянето на апарат за изкуствено дишане, се казва в комюнике на СЗО, цитирано от БТА.

СЗО заяви това, след като екип от специалисти публикува своите заключения в медицинското списание BMJ.


Експертите подчертават, че

 

има вероятност от сериозни странични ефекти от медикамента

 

Разработен срещу ебола, този препарат е продаван от лабораторията „Гилиъд“ под търговското име „Веклури“.

Коментари

Анонимен
20 ное 2020 17:03

В протоколите за лечение на Ковид 19 от началото на м. ноември в USA(страната производител) си пише че Ремдесивир не става за профилактика,ако се използва в симптоматичната фаза на заболяването(до 10 ден) скъсява времето на възстановяване без да намаля смъртността,а във инфламаторната/пулмонарната фаза(това е фазата в която обикновено пациентите са в болница)-няма никакъв ефект.Просто някой трябва да чете.Извода е че трябва да се използва в първите дни на заболяването като всяко противовирусно лекарство.Предполагам обаче че става въпрос за големи комисионни.След като в родината не се използва някъде трябва да бъде пробутан.Сега вече ми е интересно какво ще стане.Как ще оправдаят новите покупки?

Какво ще се случи с тези огромни количества, които правителството закупи от противовирусния препарат? Защо се дадоха тези огромни пари? Толкова ли сме богати?

БЯХ В БОЛНИЦА С ТЕЖКО ПРОТИЧАЩА КОВИД ИНФЕКЦИЯ, ВКЛЮЧИХА МИ РЕМДЕСИВИР И ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВОТО ВЛИВАНЕ ПОЧУВСТВАХ ПОДЗОБРЕНИЕ, А В КРАЯ НА ТЕРАПИЯТА ВЕЧЕ НЯМАХ НУЖДА ОТ КИСЛОРОД. РЕМДЕСИВИР МИ ПОМОГНА ДА ПОБЕДЯ ЗАБОЛЯВАНЕТО.