Публикация

АЗ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ, защото като лекари трябва да даваме личен пример!

АЗ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ, защото като лекари трябва да даваме личен пример!

Главен асистент д-р Магдалена Баймакова, д.м.:


Първо, защото като лекар-инфекционист съм напълно убедена в ползата от ваксинопрофилактиката, благодарение на която са спасени милиони човешки животи.
Второ, защото от началото на пандемията досега работя в COVID-зона с тежко болни пациенти и мога категорично да заявя, че „страничните ефекти“ от COVID-19 са много повече и много по-опасни отколкото потенциалните „странични ефекти“ от една ваксина.

 

И да не забравяме, че

 

съвременните ваксини са изключително добре разработени и тествани

 

за да бъдем спокойни относно тяхната безопасност и ефективност. В допълнение, досега COVID-19 е отнел над 1,5 млн. човешки живота, но не познавам ваксина в човешката история, която да е отнела дори един процент човешки животи от тази цифра.


Трето, защото като лекари трябва да даваме личен пример. Как ще убедя гражданите в полезността от ваксините, ако аз самата не се ваксинирам.

Коментари

Може и да не бъде безплатна...

Това не са убедителни аргументи в полза на ваксината. Смятам че трябва да се подхожда индивидуално и с повишено внимание при всеки ваксинирал се пациент. И задължително трябва да имаме избор, а именно да се предостави повече от един вид ваксина.