Публикация

Започва записването на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Започва записването на желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Всички, които искат да бъдат ваксинирани, трябва да заявят желанието си пред личните си лекари. Записването за безплатното и доброволно имунизиране срещу Covid-19 може да бъде осъществено по телефона или чрез лично посещение при семейния лекар.

 

Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така ОПЛ ще разполагат с информация, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени.


Очакванията са до края на февруари да се започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация


Държавата ще заплаща по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19, които ще бъдат поставяни. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.

 

 

Коментари

София Сотирова
30 яну 2021 09:36

Записах се преди седмица. Без проблем.

Днес моят личен лекар отказа да ме запише като желаеща да се ваксинирам.Отговорът беше, не записваме!