Публикация

Д-р Чолаков: Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун

Д-р Чолаков: Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун

Зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун. Това заяви в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Милен Чолаков. Медикът от Шумен преболедува тежко коронавируса при предишната вълна. Сега той лекува ежедневно пациентите си.

 

„Известни трудности има, но смятам, че от началото на пандемията до момента те не са спирали. Ежедневието ни е натоварено, има доста болни в МБАЛ-Шумен. Около 160 са хоспитализираните, има и смъртни случаи. Колегите доста се поизмориха, но все пак има известна надежда за справяне с цялата ситуация”, посочи той.

 

Лекарят е на мнение, че ако хората се обединят и спазват правилата, България ще успее да премине през четвъртата вълна. Според него зеленият сертификат е опит на управлението да ни измъкне от пълния локдаун.

 

„Ако това се провали като идея, вероятно ще влезем в пълен локдаун. Но това не трябва да ни плаши, вирусът настъпва, има масово заболяване и ниска здравна култура. При нас има между 50-60 посещения на ден, от тях около 7-8 души излизат положителни за коронавирус”, обясни д-р Чолаков.

 

Той посочи, че с колегите му от областта много често обменят опит и идеи за лечението на COVID-19, което по неговите думи, дава много добър резултат. Според д-р Чолаков добрата стиковка и екипната работа е ключът към справяне със ситуацията.

 

„При мен са идвали хора да ме молят да им вадя фалшив зелен сертификат. Категорично отказвам, защото смятам, че това не се вписва в морала на българския лекар”, сподели д-р Чолаков.

Коментари