Публикация

Актуализират ръководството по онкология

Актуализират ръководството по онкология

На сайта на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти е публикуван за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 11 от 17 октомври 2019 г. за приемане на фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология (обн. ДВ. бр.85 от 2019г., изм. ДВ. бр. 55 от 2021 г., изм. и доп. ДВ. бр. 38 от 2022 г., попр. ДВ. бр. 43 от 2022 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 96 от 2022 г.).


Той е изготвен на основание чл. 259, ал. 1, т. 4 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.


Настоящата промяна се налага поради необходимостта от

актуализиране и коригиране на дозовите режими и индикации за приложение на онкологичните лекарствени продукти

както и включването на нови лекарствени продукти и индикации, които предстои да получат реимбурсация. Предвид факта, че фармако-терапевтичното ръководство е основен документ, който се използва от медицинските онколози в ежедневната им клинична практика, от особена важност е той да бъде възможно най-актуален и прецизен, за да се избегнат потенциални затруднения в правилното лечение на пациентите с онкологични заболявания, се посочва в мотивите към проекта.

Очаквани резултати

от прилагането на предложения проект е въвеждането на единен терапевтичен подход при предписването и прилагането на лекарствените продукти, което да гарантира оптимален ефект при лечението на пациентите с онкологични заболявания.

Обществената консултация продължава до 9 май

Адрес за изпращане на становища и предложения: office@ncpr.bg

 

С проекта и мотивите към него можете да се запознаете в прикачените файлове.

Прикачени файлове

motivi_7042023.pdf
Proekt_izm_5_FTR_med_onkologia_promiana_6042023.pdf

Коментари