Публикация

Рекорден брой фирми и участници в Третата конференцията на Българската асоциация на помощник-фармацевтите

Рекорден брой фирми и участници в Третата конференцията на Българската асоциация на помощник-фармацевтите

Почти 300 участици, сред които помощник-фармацевти, гост-лектори, представители на университети, синдикати и съсловни организации, се включиха в Третата конференция на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, която се проведе на 10 и 11 юни в София.

 

Събитието тази година бе по-мащабно и грандиозно от миналогодишното, с което се затвърди възходящото развитие на асоциацията.

Изключително доволна съм от конференцията. Участваха рекорден брой участници, лектори на много високо ниво, както и повече от 25 фирми- партньори. Нашата организация добива все по-голяма популярност не само сред колегите, но и сред други медицински специалисти, академичната общност  и студенти” – отбеляза Лиляна Петрова, председател на Българската асоциация на помощник-фармацевтите (БАПФ).

 

В научната програма бяха включени 20 презентации, като един от акцентите беше лекцията на проф. Милен Димитров от МУ – София. Той запозна аудиторията с 3D и 4D принтирането на лекарства, което позволява създаването не само на индивидуални таблетки, но и на такива, които променят свойствата си според средата- напр. в зависимост от  pH отделят лекарственото вещество в точно определено място на стомашно-чревния тракт.

 

Истински интерес предизвика и новата магистърска програма за помощник- фармацевти към МУ-Пловдив, която бе представена от м.ф. Анна Михайлова д.ф. Програмата „Фармацевтичен бизнес мениджмънт” стартира на 1 февруари 2023г. и за кратко време в нея взимат участие близо 30 помощник-фармацевти.

 

Обучението е дистанционно и има за цел подготовка на висококвалифицирани кадри в управлението на фармацевтичния и здравен сектор. Ключов е иновативният подход в преподаването, в който представители на мениджърски екипи на фармацевтични организации споделят своя практически опит със студентите.

 

Подобаващо, събитието бе белязано от връчването на годишните награди на БАПФ. С приз  „Регионална колегия на 2022” беше отличена РК-Пловдив, а призове за "Принос към съсловния живот и издигане професионалния авторитет на помощник-фармацевтите" получиха  Силвия Ковачева от РК Габрово и Даниела Мутафчиева РК Варна.

 

Всички лектори и партньори получиха благодарствени писма за участие в Третата конференция на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, като от асоциацията почетоха и CredoWeb с благодарствено писмо за ползотворно сътрудничество и организиране на Дигитална академия за помощник-фармацевти.

Коментари