Публикация

Акад. Григор Горчев – с награда „Добро без граници“

Акад. Григор Горчев – с награда „Добро без граници“

Наградата „Добро без граници“ се присъжда за първи път за цялостен обществен принос и с нея е удостоен акад. Григор Горчев - за вдъхновяваща дейност в полза на общността. Призът ще му бъде връчен на официална церемония на 23 юни 2023 г. в Плевен.

 

След номинации, бяха определени още двама носители на ежегодната награда – за дейности в полза на обществото:

  • чл.- кор. проф. Д-р Цветалина Танкова, дмн - ръководител на Катедра по ендокринология на Медицинския университет
  • доц. Чайка Петрова - ръководител на „Детски диабетен център“ към УМБАЛ - Плевен.

На церемонията ще присъстват и досегашните носители на наградата: д-р Герго Гергов - за кампанията "България срещу диабета" и инж. Мартин Петров за изкачването на Килиманджаро в благотворителната инициатива Kili For Kids.

Повече за наградата

Учредител на наградата е клуб "ОГЛЕДАЛО" - Плевен, чиято цел е да показва и стимулира доброто в реалния живот. Наградата е за физически лица и техните успешни вдъхновяващи кампании, а критериите за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на човека в осъществяването на инициативата, устойчивост на инициативата, новаторство и обществено признание.

 

Удостоените с приза получават статуетка, специално изработена от плевенския скулптор Красимир Рангелов - автор на десетки монументални творби и изложби в цял свят. Негови произведения са собственост на Националната художествена галерия в София, както и на много частни колекции и галерии в цял свят.

Коментари

Кога ли ще чуем нещо подобно за някой Очен лекар? Вместо изтърканите техни трикове!