Публикация

Д-р Алина Кулчеа поема управлението на Амджен за България и Румъния

Д-р Алина Кулчеа поема управлението на Амджен за България и Румъния

Д-р Кулчеа е изпълнителен директор на Амджен Румъния от 2018г., и сега ще разшири функциите си с управление и на подразделението в България. Тя поема управлението на Амджен за България и Румъния, съобщиха от американска многонационална компания, лидер в биотехнологичния сектор. Тя ще наследи досегашния директор д-р Красимира Чемишанска.

 

Д-р Кулчеа е завършила медицина в Университета „Карол Давила“ в Букурещ и има над 25-гoдишeн опит във фармацевтичната индустрия, ĸъдeтo e зaeмaлa paзлични пoзиции. Преди да започне работа в Амджен, е била заместващ длъжността „Регионален мениджър“ и ръководител "Връзки с институциите и достъп на пациента" в Новартис Румъния.

 

През 2018 г. д-р Алина Кулчеа стартира кариерата си в Амджен и със своя лидерски опит, ангажираност и креативност, допринася за бързото развитие на румънското подразделение. В резултат на това се регистрира увеличение на приходите, подобрява се достъпа до пазара и се затвърждава положителният имидж на компанията, в съответствие с етичните норми.

"Да ръководя и българското, и румънското подразделение е едновременно чест и огромна отговорност. Бих искала да благодаря на д-р Красимира Чемишанска за нейната отдаденост и превъзходния начин на управление, благодарение на които през годините тя затвърди имиджа на Амджен в България, като силна и уважавана фармацевтична компания", заяви д-р Алина Кулчеа.

"Свидетели сме на значителни предизвикателства на глобално и европейско ниво – геополитически смущения, последствия от COVID-19, повишаваща се инфлация, променяща се регулаторна среда. Всички те доведоха до необходимостта от създаване на оперативен модел, който да осигури синергия в мащаба и оптимизиране на компанията, за да се справим с всички външни промени.

 

Същевременно трябва да продължим да се развиваме и да се фокусираме върху нашата мисия, а именно да предоставим на пациентите нови, високо ефективни биологични терапии. Създаването и внедряването на нови иновативни лекарства, предназначени за пациенти със сериозни заболявания, е най-добрият начин, по който Амджен може да допринесе за общото благо.

 

Обществото днес се сблъсква с множество здравни предизвикателства и ние работим, за да ги преодолеем, като си сътрудничим с институции, пациентски организации и медицински специалисти. Бих искала да изразя благодарността си към екипите и на България, и на Румъния, и вярвам, че заедно ще продължим да работим за развитието на Амджен, като фокусираме вниманието си върху нуждите на пациентите и насърчаваме диалога с всички звена в здравния сектор", каза още Алина Кулчеа.

Коментари