Публикация

Спешни медици - на национален протест

Спешни медици - на национален протест

Пореден национален протест и автошествие на синдикат "Защита" на жълтите павета. Лекари, медицински сестри и шофьори на линейки от филиалите на Спешна помощ в цялата страна продължават да настояват за увеличение на заплатите, което би струвало на хазната 60 милиона лева.

 

Откъде обаче могат да бъдат заделени тези пари в бюджета още през тази година – синдикатите попитаха преди 2 седмици депутатите, а част от народните представители се ангажираха да намерят сумата преди второ четене на бюджета. От „Защита“ ще внесат декларация и до президента с искане да свика Консултативния съвет за национална сигурност заради проблемите в Спешната помощ у нас.

 

Красимир Митов, председател на национален синдикат „Защита”, предупреди пред Нова Телевизия, че страната може да остане без спешна помощ. Даде пример с Бургас. В разгара на сезона там трябва да има 16 екипа, а има само два, обясни Митов.

 

„Проблемите са от години, всички управляващи ги знаят”, каза д-р Иво Велев, лекар в Центъра за Спешна помощ в Перник. Той също подчерта, че има липса на екипи заради ниското заплащане.

Коментари