Публикация

УСБАЛ по онкология ще носи името на проф. Иван Черноземски

УСБАЛ по онкология ще носи името на проф. Иван Черноземски

Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София (УСБАЛ по онкология) се преименува. Тя ще носи вече името на видния български онколог и признат международен учен, бивш министър на здравеопазването и директор на болницата проф. д-р Иван Черноземски.

Решението за това е взето на извънреден разширен Медицински съвет на лечебното заведение

проведен в края на май тази година, съобщават от УСБАЛО.


До Министерството на здравеопазването е изпратено писмо с предложение за смяна на името на болницата от „Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология“ ЕАД, гр. София на „Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД, гр. София.

 

Почина проф. Иван Черноземски


„Имам честта от името на ръководството да Ви информирам, че с протокол на едноличния собственик на капитала на „Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология“ ЕАД, гр. София № РД16-381 от 03.08.2023 г., проф. Христо Хинков, министър на здравеопазването, реши:


1. Променям наименованието на „Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология“ ЕАД, гр. София в „Университетска специализирана болница за активно лечение по онкология „Проф. Иван Черноземски“ ЕАД, гр. София.


Благодаря на всички за доверието и съвместните усилия“, отбелязва директорът на болницата д-р Владимир Даскалов в писмо до екипа на лечебното заведение и до пациентите.

Коментари

Поздравления!Онкологичната болница заслужава  да носи името на уважаемия Проф.Иван Черноземски!Доктор Людмила Костова-Враца-09.08.23г.