Публикация

Няма палатки пред сградата на МЗ, движението не е блокирано

Няма палатки пред сградата на МЗ, движението не е блокирано

Пред МЗ започна нов протест срещу начина, по който се очаква да бъдат разпределени парите за увеличение на заплатите в Спешната помощ, съобщи БНР. Все още няма палатки на площада пред сградата. Има разположени две маси, които протестиращите по-рано донесоха. Около двайсетина души, предимно шофьори, се събраха на днешния протест.

 

Движението на автомобили не е блокирано.

 

Председателят на синдикат "Защита" Красимир Митов заяви, че хората се чувстват излъгани и не знаят кога ще получат увеличението на заплатите, обещани от Здравното министерство - 22% за всички:

"Парите да бъдат изплатени незабавно и оставка на министъра, защото бави парите. При положение, че парламентът ги е гласувал тези пари и ги има в наличност, защо бави тези пари, не ги изплаща на хората и създава напрежение и изостря обстановката в центровете. Може ли да излезе и да обясни на тези хора защо примерно този месец във фишовете ги няма парите?"

Митов допълни, че ако тези искания не бъдат чути и по тях не започне работа,

от понеделник започват сериозни протести

Очакват се пътни блокади в страната.

 

Тази сутрин в редакцията на Българското национално радио беше получено писмо, подписно от "Спешните екипи на България", в което се заявява, че днешният протест не е на спешните медици и спешните екипи.

 

Членове на синдиката "Защита" са предимно шофьори, които призовават на бунт шофьорите на линейки, както и че решението да се увеличат заплатите на всички работещи с 22% е справедливо.

Коментари