Публикация

Чудотворци в бели престилки, респект!

Чудотворци в бели престилки, респект!

На 19 октомври почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец, отдал живота си на святото дело да помага на хората, изцелявал ги от недъзи, лекувал ги и го нарекли  небесен закрилник на народа ни. Светецът е  избран и за покровител на българските лекари, затова на този ден отдаваме почит и към труда на чудотворците в бели престилки.

 

Много се легендите, които разказват за чудесата, които извършвал светецът - как прохождали хромите, как слепи проглеждали, как възвръщал живота в телата на болните и те здрави се връщали в домовете си. Как носел изцеление.

Това обаче, което се разказва за лекарите не са легенди, те са истински истории и не са десетки, не са стотици, стотици хиляди са хората получили шанс за живот, получили живот, благодарение на днешните чудотворци, които носят завета и силата на светеца в душите си.

Поклон пред вас, лекари! Поклон пред човечността и професионализма ви, за отдадеността и силата!

Вие сте избрали тежката и свята мисия да лекувате и всеки ден сте там - на първа линия в борбата за здраве и срещу болестите, на първа линия на надеждата. Раздавате себе си в името на другите и в името на живота!

 

Респект пред личностите и професионализма ви!

 

Бъдете здрави, бъдете силни, бъдете ценени и оценени!

 

 

Коментари

Петър  Галев
19 окт 2023 14:38

С благодарност към всички лекари и медицински специалисти от екипа на CredoWeb

Честит професионален празник на българските лекари !  Пожелания за здраве и много бъдещи успехи.