Публикация

Екипът на Boehringer Ingelheim България с доброволческа програма в услуга на общността

Екипът на Boehringer Ingelheim България с доброволческа програма в услуга на общността

Програмата „Стойност чрез иновации“ (Value Through Innovation) следва визията на компанията и ангажира служителите ежегодно с различни дейности в полза на обществото


Екипът на Boehringer Ingelheim България посвети тазгодишния ден на VTI (Value Through Innovation) в услуга на общността и облагородяване на околната среда, като избра да фокусира усилията си в София, Пловдив и Варна.

 

В София екипът от доброволци се погрижи за Социален дом „Надежда“, където облагороди дворната среда с нови насаждения от рози и освежаване на пейките, създавайки една по-благоприятна среда за младежите, нуждаещи се от услугите на дома.


Във Варна доброволците посетиха „Карин дом”. Съвместно с ръководството и родители на децата от дома, екипът избра да подпомогне социалното предприемачество като направи топли шалове за предстоящия зимен период.

 

В Пловдив служителите на компанията се включиха в подобряването на околната среда в парк „Лаута“. С подкрепата на общината бяха засадени около 20 дървета – инициатива, целяща да направи парка по-приятен за разходки и почивка за местната общност.


Като част от инициативата,

служителите избраха да облагородят околната среда в природен парк Витоша

местността „Тихия кът“, където се погрижиха за една по-красива и приветлива зона за разходки и отдих. Част от дейностите включваха боядисване и обновяване на дървените съоръжения в зоната за отдих, почистване на канавките по протежението на екопътеката и изграждане на дървен мост.

Денят на VTI (Value Through Innovation) е един от най-важните моменти в културния календар на Boehringer Ingelheim

в който служителите имат възможност да отбележат постиженията на компанията и да осъзнаят, че всяко действие оказва влияние върху бъдещите поколения. Тази година инициативата се осъществява под мотото „Улови настоящия момент“ и поставя фокус върху възможностите, които дава днешния ден. Служителите се обединяват около идеята да действат на момента и да бъдат смели, за да допринесат за по-добро бъдеще и здраве на хората по света.


Тази инициатива е част от дългогодишната традиция на Boehringer Ingelheim в грижа за общността, включително и с участие в различни благотворителни дейности.

 

Фармацевтичната компания е посветена не само в създаването на иновативни лекарства

 

но също така е дълбоко ангажирана с подобряването на качеството на живот на хората и общностите по света. Чрез доброволческите инициативи компанията цели да мотивира служители да участват активно като пълноценна част от общността и е уверена, че съвместната работа е ключова за постигане на промяна. Доброволческите инициативи са само един от начините, чрез които може да се постигне по-добро качество на живот за всички.

Коментари