Публикация

Софийският симпозиум по репродуктивна медицина обещава интригуващи научни дискусии

Софийският симпозиум по репродуктивна медицина обещава интригуващи научни дискусии

На 24 и 25 ноември Медицински комплекс “Д-р Щерев” е домакин на седемнадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина. Очаква се за поредна година форумът да премине при изключителен интерес от студенти по медицина горни курсове, студенти по биология и биотехнологии, специализанти по медицина и млади лекари със специалност.

 

Тазгодишното издание на симпозиума ще заложи на практическа и дискусионна част. Дискусионната част ще се състои в първия ден на симпозиума (24 ноември, петък) и ще е разделена на пет тематични кръгли маси с обсъждане на дискусионни теми („зa и против“), в които два екипа от по трима специалисти ще дискутират пред аудиторията от участници по една предварително избрана тема. Тематичните кръгове ще са асистирани репродуктивни технологии – АГ и ембриология, майчино-фетална медицина, оперативна гинекология и акушерство.

 

Практическата част ще се състои през втория ден на симпозиума (25 ноември, събота) и в нея участниците ще се разделят на 5 практически workshop-a от по 10 участници. Темите на workshop-овете са същите от дискусионната част.

 

Симпозиумът е съвместна инициатива на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и Института по репродуктивно здраве.

 

Сред лекторите на събитието са добре познатите специалисти, утвърдени имена в своята научна област - доц. Петя Андреева, доц. Мария Юнакова, доц. Надя Магунска, д-р Мариян Александров, ембр. доц. Таня Милачич, д.б., ембр. Любослава Вълкова, д.б. и др.

 

Форумът, насочен към студенти и специализанти

 

е нов визионерски подход и бъдещето на медицинското образование – сътрудничеството на медицинските университети и болничната среда, където реално се случва медицинската дейност.

 

Традиционно сред най-харесваните заниманията са дейностите в ембриологичната лаборатория на болницата, където младите лекари и ембриолози ще се запознаят отблизо и в реални условия с инвитро оплождането. На събитието ще присъства и бащата на инвитрото в България проф. Атанас Щерев.

Коментари