Публикация

Трета Национална годишна конференция по имуноонкология ще се проведе в София

Трета Национална годишна конференция по имуноонкология ще се проведе в София

Българското научно дружество по имуноонкология (БНДИО) организира Трета Национална годишна конференция по имуноонкология IO-365v3 с международно участие. Конференцията ще се проведе в хотел Хилтън, в периода 24-26 ноември 2023г.

През трите дни на Конференцията изявени български онколози, имунолози, хематолози, дерматолози, гастроентеролози, лъчетерапевти и други специалисти ще представят новостите в имунолечението на рака. И тази година събитието ще бъде уважено от водещи европейски и американски специалисти имуноонколози, които ще обменят ценен опит с българските си колеги. Интересът към Конференцията нараства с всяка година, a темите стават интердисциплинарни. Организационният комитет на IO365 v3 тази година взе решение да включи в научната програма голям панел, посветен на имунотерапията в онкохематологията. Водещи специалисти в клиничната хематология, ще представят актуалните постижения в областта и ще дискутират практическите аспекти на имунотерапията.

 

В програмата е предвиден дискусионен панел „Онкология - проблеми, предизвикателства, решения“, в който общественици, представители на държавни институции и неправителствени организации ще дебатират върху актуални теми, свързани с онкологичните грижи в България.

 

Сред основните теми на форума са:

  • Имунолечението на рака - промяна на прогнозата за пациентите, удължаване на преживяемостта, повишаване на ефикасността на предписаната терапия, намаляване на риска от рецидиви при пациенти в ремисия.
  • Иновациите в противотуморното лечение.. Развитие на имунотерапията в онкохематологията.
  • Society for immunotherapy of cancer (SITC): Жените в имуноонкологията

Коментари