Публикация

Инвестиция в бъдещето: Млади уролози от ВМА с престижни обучения зад граница

Инвестиция в бъдещето: Млади уролози от ВМА с престижни обучения зад граница

Клиниката по урология на Военномедицинска академия (ВМА) продължава традицията непрекъснато да усъвършенства и да подобрява квалификацията на своите кадри. С годините под ръководството на проф. Илия Салтиров беше създадена истинска школа в урологията. Важен елемент от поддържането и изграждането на медиците се постига и с международни курсове и специализации.


Двама от специализантите в Катедра „Урология и нефрология” д-р Константин Христов и д-р Виктория Тодорова участваха в престижен уъркшоп зад граница, организиран от Международния алианс по уролитиаза. Събитието се проведе в Клиниката по урология на Университетската болница в Гуанджоу, Китай, чийто ръководител е проф. Гуохуа Дзенг.

Темата бе посветена на минимално инвазивното лечение на уролитиазата

– Перкутанна нефролитотрипсия (PCNL) и флексибилна уретерореноскопия. Уъркшопът включваше лекции, наблюдение на хирургия на живо и semi-live хирургия, hands-on training сесии и дискусия на различни клинични случаи.

Младите лекари имаха възможността да обменят опит с колеги от страни от целия свят

сред които Китай, Филипините, Сингапур, Сърбия, Великобритания, Турция, Камерун, Казахстан, Грузия и други.


Д-р Константин Христов проведе специализация и в Клиниката по урология в Университетската болница Рио Ортега в град Валядолид, Испания, под ръководството на проф. Маркос Цепеда. Там премина обучение на редица ендоурологични, робот-асистирани и лапароскопски урологични операции на най-високо ниво.


Участието на двамата специализанти на проф. Илия Салтиров получи висока оценка и завърши с престижни международни сертификати.

Коментари

is very good i like but is very good god bleesional you evelan ot your family by happy so much evevrday