Публикация

Ползи от натуралните добавки за имунитет ?

Ползи от натуралните добавки за имунитет ?

 Силата на естествения имунитет - Поглед отблизо към защитния механизъм на тялото

 

 

 

Естественият имунитет, често наричан вроден имунитет, е първата линия на защита на тялото срещу патогени, осигурявайки решаващ щит, който ни предпазва от инфекции и болести.

 

За разлика от придобития имунитет, който се развива след излагане на специфични патогени или чрез ваксинация, естественият имунитет е присъщ и играе основна роля в поддържането на цялостното здраве.

 

В тази статия ще проучим ключовите компоненти на естествения имунитет и значението му за защита на човешкото тяло.

 

Компоненти на естествения имунитет:

 

Физически бариери:


Естественият имунитет започва с физически бариери, които действат като предна защита на тялото. Кожата, дихателните пътища, стомашно-чревния тракт и лигавиците създават огромна блокада, предотвратявайки навлизането на патогени в тялото. Кожата, например, служи като здрава бариера, докато лигавиците улавят и изхвърлят чужди нашественици.

 

Вродени имунни клетки:


В тялото различни видове вродени имунни клетки играят решаваща роля в разпознаването и неутрализирането на патогените. Макрофагите, неутрофилите и естествените клетки убийци (NK) са сред ключовите играчи. Макрофагите поглъщат и усвояват патогени, неутрофилите се насочват и унищожават бактериите, а NK клетките идентифицират и елиминират заразените клетки.

 

Възпалителен отговор:


Възпалението е естествена и съществена част от имунния отговор. Когато тъканите са увредени или заразени, тялото предизвиква възпалителен отговор, за да елиминира заплахата. Този процес включва освобождаването на сигнални молекули, като цитокини, за набиране на имунни клетки към мястото на инфекцията и засилване на тяхната активност.

 

Система за допълване:


Системата на комплемента е група от протеини, които работят заедно, за да засилят имунния отговор. Помага за идентифициране и унищожаване на патогени, стимулира възпалението и засилва фагоцитозата, като допринася за цялостната ефективност на естествения имунитет.

 

Значение на естествения имунитет

 

Незабавна защита


Естественият имунитет осигурява незабавна защита срещу широк спектър от патогени. Като първа линия на защита, той действа бързо, за да ограничи и елиминира заплахите, преди те да могат да причинят големи щети.

 

Адаптивност:


За разлика от придобития имунитет, който е специфичен за конкретни патогени, естественият имунитет е неспецифичен и не изисква предишна експозиция. Тази адаптивност позволява на тялото да реагира бързо на широк спектър от инфекциозни агенти.

 

Основна роля във функцията на имунната система:


Естественият имунитет служи като основа, върху която се гради придобитият имунитет. Взаимодействието между вродения и придобития имунитет създава цялостна защитна система, която гарантира, че тялото е подготвено да се справи с различни видове инфекции.

 

Роля в имунологичната памет:


Докато естественият имунитет сам по себе си не предоставя дългосрочна памет, той играе ключова роля в подготовката на имунната система за развитието на имунологична памет чрез придобит имунитет. Тази памет позволява на тялото да разпознае и монтира по-бърз и по-ефективен отговор при последващи срещи със специфични патогени.

 

 

Естественият имунитет е забележителен и сложен защитен механизъм, който се е развил, за да защити човешкото тяло от безброй потенциални заплахи. Неговият непосредствен и неспецифичен характер, съчетан с основополагащата му роля в имунната система, подчертава значението му за поддържане на цялостното здраве.

 

Въпреки че придобитият имунитет чрез ваксинация е от съществено значение за специфични патогени, разбирането и оценяването на силата на естествения имунитет е от решаващо значение за разбирането на тънкостите на нашата имунна система. Докато продължаваме да изследваме и развиваме нашето разбиране за имунологията, ролята на естествения имунитет остава завладяващ и основен аспект на човешкото здраве.

 

Повишаване на имунитета чрез билки и билкови извлеци!

 

Повишаването на имунитета с билки е естествен и холистичен подход, който се практикува от векове в различни традиционни медицински системи.

 

Въпреки че е важно да запомните, че билките не са заместител на здравословния начин на живот, включително балансирана диета, редовни упражнения и адекватен сън, те могат да допълнят тези практики, като предоставят допълнителна подкрепа на имунната система.

 

Ето пример на билка, известна със своите имуностимулиращи свойства:

 

Ехинацея (Echinacea purpurea)

 

Смята се, че ехинацеята стимулира имунната система и може да помогне за предотвратяване и облекчаване на симптомите на настинки и респираторни инфекции.


Употреба: Обикновено се предлага под формата на чайове, тинктури или добавки. 

 

Нашият избор за Билкова добавка за имунитет е Оновирин тинкрута за имунитет 100мл

 

 

 

1. Какво е добре да знаем за Имунитета ?

 

Нашата имунна система е от съществено значение за оцеляването на организма – освен че го защитава от агресивните въздействия на външната среда, следи и за нормалното функциониране на процесите във вътрешната.

 

Представлява изключително сложна и повсеместно разпространена биологична мрежа от милиарди специализирани клетки из целия ни организъм. Тя е интегрирана в почти всяка друга система на тялото и започва още с външните му механични бариери, централните и периферни имунни органи и стига до клетките, които се откриват постоянно да циркулират из цялото тяло.

 

Оновирин се грижи да подсили тази система и по този начин Вие да бъдете защитени! Благодарение на билковата си формула Оновирин няма странични ефекти.

 

Най-добрият начин за лечение на грип или друга вирусна инфекция е въобще да не се разболяваме. Точно затова е важно да се използват препарати който повишават натурално имунитета.

 

Рецептата на Оновирин е с билки който са доказали през времето значението си за повишаване на имунитета. Те са широкоспектърни имуностимулатори.

Колкото по-широкоспектърно е едно ефективно средство, толкова е по-голям шансът за успешно справяне с настинката и грипът, чийто причинител е неизвестен, каквито на практика са повечето болестни епизоди, от които страдаме през зимния сезон.

 

2. Какво е Оновирин


Оновирин e комбинация от 4 съставки с натурален произход и допълващо се действие, които подпомагат естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Повлиява благоприятно здравето и функцията на респираторната система.

 

Всеки 25 капки Оновирин съдържат:


Ехинацея – 60 mg;


Джинджифил – 40 mg;


Черен бъз – 80 mg.

 

Котешки нокът - 20 mg.


Други съставки:
Дистилирана пречистена вода, Етилов алкохол 40%

 

Оновирин е Билкова тинктура на спиртна основа

 

3. Кога и как се приема Оновирин


Препоръчва се приемът на Оновирин да започне през зимнити месеци и при първи симптоми на понижен имунитет!

 

Схема на прием при възрастни и деца над 12 години:
По 25 капки три пъти дневно разтворени в 100мл вода.

Ако се наложи през първия ден може да започнете приема на Оновирин следобед или по-късно вечерта, като продължите приема на следващият ден по оказаното предписание.

 

4. Кой не трябва да приема Оновирин


Не приемайте Оновирин, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Ако сте бременни или кърмите.

Ако имате непоносимост към етилови напитки. Да не се използва от деца под 12 годишна възраст.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

5. Какви са страничните ефекти на Оновирин?


Досега не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания за неговото приемане.

Оновирин може да бъде приеман както самостоятелно, така и в комбинация с друг продукт, след консултация с Вашия лекар или фармацевт.


Оновирин НЕ е  подходящ за прием от бременни и кърмещи жени.
 

6. Съхранение


Съхранявайте Оновирин в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

 

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

 

Опаковка:
Единична бутилка от 100мл

 

 

 

Коментари