Публикация

Министерство на здравеопазването обяви 10 конкурса за ръководства на лечебни заведения

Министерство на здравеопазването обяви 10 конкурса за ръководства на лечебни заведения

Нови десет конкурса за ръководства на лечебни заведения за болнична помощ обяви Министерството на здравеопазването.

Осем от тях са в София,

деветата е плевенската университетска многопрофилна болница „Георги Странски“, а десетата – най-голямата болница у нас - УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив. 

 

За плевенската и пловдивската болници, както и за две от столичните – УМБАЛСМ „Пирогов“ и СБР – НК, обявените конкурси са за директор и представител на държавата.

Във всички останали са отворени позициите за целия Съвет на директорите:

изпълнителен директор, представител на държавата и независим член.

 

Освен „Пирогов“ и „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ останалите болници в столицата са УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, детската СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, Националната кардиологична болница, многопрофилната болница за активно лечение по неврология и психиатрия „Св. Наум“, Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация и Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести „Проф. Иван Киров“.

Изискванията към кандидатите за постовете са обичайните.

Договорите с всички избрани кандидати ще бъдат подписани за пълен мандат от три години

Срокът за подаване на документи за кандидатите да оглавят НКБ, „Св. Наум“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация е 8 февруари 2024 г., а за останалите лечебни заведения – 9 февруари 2024 г.

Коментари