Публикация

В Пловдив ще се проведе първата академия по пренатална медицина

В Пловдив ще се проведе първата академия по пренатална медицина

Медицински университет-Пловдив е домакин на едно най-чаканите събития сред акушер-гинекологичната общност у нас, а именно "Академия по пренатална медицина - от теорията към практиката".

 

Курсът ще се проведе на 23-25 февруари 2024г. в Медицинския симулационен тренировъчен център на университета.

 

Ръководител на академията е изтъкнатият акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина д-р Борис Стоилов. Той е един от малкото български лекари, провели двугодишно обучение по фетална медицина в King’s College Hospital в Лондон, Великобритания.

Събитието съчетава лекционна и практическа част и дава изключителна възможност на акушер-гинеколозите и студентите по медицина да се докоснат до световни и утвърдени практики в областта на феталната медицина, вкл. скрининг в първи триместър и фетална морфология”- сподели още д-р Стоилов.

Откриването на академията е в 15ч. на 23 февруари, като малко след това е лекцията на проф. д-р Екатерина Учикова, дм – ръководител на Катедра по акушерство и гинекология, под чиито патронаж се провежда събитието.

 

Програмата продължава с лекции и обучения от д-р Стоилов, доц. д-р Петя Чавеева, д-р Славяна Галева, доц. Митко Шопов, адв. Мария Шарпова и др., а „черешката на тортата” е презентацията на доайена на феталната медицина - проф. Кипрос Николайдес.

 

Организаторите са предвидили лекциите да са със свободен достъп.

 

Програмата може да прочетете >>> ТУК>>>

Коментари