Публикация

Изчерпаха се часовете за безплатна профилактика за рак на гърдата в ИСУЛ

Изчерпаха се часовете за безплатна профилактика за рак на гърдата в ИСУЛ

Изчерпаха се и допълнителните часове за безплатна ехомамография за рак на гърдата, които Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ обяви през миналата седмица.

Който не е успял да се възползва от кампанията

може да си запише час за изследване с направления по НЗОК или срещу заплащане на тел. 02/9432481, 02/9432490, всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 часа. Клиниката работи и с доброволни здравно осигурителни фондове.

Ехомамографията се осъществява с нов ехографски апарат

от премиум класа на Canon Medical Systems, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Новият апарат разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения, което му позволява възможност за прецизна диагностика на обширен спектър от заболяванията на коремните органи, малкия таз, шията, меките тъкани, включително опорно-двигателния апарат. Тук се включват големи слюнчени жлези, щитовидна жлеза, гърди (ехомамография), лимфни възли, мускули, стави, сухожилия, паренхимни и кухи органи на коремната кухина.

 

Уникалната технология Beam+ предоставя изображения с висока разделителна способност

 

усъвършенствано проникване в дълбочина на тъканите и по-малко артефакти. С пълен набор от клинични приложения, както и за извършване на по-сложни изследвания, Aplio a-series предоставя автоматични измервания, подпомагани от изкуствен интелект, осигурява увеличен контраст на изображението и намален шум от петна за подобряване на визуализацията.


В УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ функционира един от големите центрове за комплексно лечение на рак на гърдата в България. Той обединява специалисти от клиниките по хирургия, образна диагностика, онкология и лъчелечение и Отделението по обща и клинична патология.

Коментари