Публикация

Уролози с операции на живо във ВМА

Уролози с операции на живо във ВМА

На 26 - 27 април 2024 г. Конгресният център на Военномедицинска академия (ВМА) ще бъде домакин на 14-ия Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” – ежегодно научно събитие, организирано от ВМА и Катедра „Урология и нефрология“, с подкрепата на Секцията по уролитиаза на Европейската асоциация по урология (EULIS), Онлайн платформата за обучение „Академия по ендоурология” (EA), Научната организация „Експерти в уролитиазата“ (ESD), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Югоизточната група за изследвания в областта на уролитиазата (SEGUR) и научната организация „Урология в развиващите се страни“ (U-Merge).


Форумът, който е под почетното председателство на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, има за цел да предложи актуална информация за съвременните диагностични и терапевтични техники в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия, коментира проф. Илия Салтиров, ръководител на Катедра „Урология и нефрология” и председател на Организационния комитет.

Научният комитет на 14th MEMIS се състои от 22 университетски преподаватели и опитни хирурзи от 10 държави

– Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Италия, Китай, Сингапур и Турция. Те ще представят научна програма, която включва шест State-of-the-Art лекции, шест лекции, посветени на новите технологии в урологията, шест лекции с тематика в метаболитните изследвания и консервативното лечение на уролитиазата.

В двата дни на симпозиума участниците ще имат възможност да наблюдават и 14 операции. В сесиите с live surgery – 8 операции, и в сесиите с prerecorded surgeries – 6 операции. По време на хирургичните сесии ще бъдат представени най-съвременните хирургични техники, апаратура, енергийни източници и инструментариум, в областта на хирургията на горния и долния уринарен тракт.

Ще има възможност да се представят резултатите от вашата научна дейност, по време на постерна и видеосесия

Цялата информация и подробности за организацията на симпозиума и начина за регистрация са достъпни на сайта на симпозиума с адрес: www.memis-bg.com.
Регистрацията за участие в симпозиума за състава на ВМА е безплатна.


Снимка: Архив ВМА (2023)

Коментари