Публикация

Болница „Лозенец“ отбелязва Месеца за превенция на рака на дебелото черво с безплатни прегледи и симпозиум

Болница „Лозенец“ отбелязва Месеца за превенция на рака на дебелото черво с безплатни прегледи и симпозиум

Болница „Лозенец“ организира седмица за безплатна профилактика на колоректалния карцином. Тя ще се проведе от 25 до 28 март от 09:00 до 16:00 часа в сградата на лечебното заведение, вход от ул. „Елиезер Папо”.


Инициативата е по повод Международния месец за превенция на рака на дебелото черво, уточняват от болницата.


Висококвалифицирани гастроентеролози от Центъра за превенция и лечение на рака на дебелото черво и Клиниката по хирургия ще консултират пациенти с диагностициран колоректален карцином, с фамилна обремененост, както и всички желаещи да проведат скрининг за ранно установяване на заболявания на дебелото черво.


Заявките за медицинските прегледи ще се осъществяват чрез контактната форма на лечебното заведение, както и на тел. 02 96 07 682.


По време на консултацията е желателно пациентите да представят медицинска документация.

Кампанията ще завърши на 29 март (петък) с Клинични дни

на тема „Новости в диагностиката и лечението на колоректалния карцином“, съвместна инициатива с Българското дружество по колопроктология. Симпозиумът се организира с цел повишаване на квалификацията на практикуващите лекари от всички специалности, имащи досег с колоректалния карцином. Форумът ще бъде изключително полезен за специализантите и студентите.


В научното събитие ще вземат участие доказани специалисти от Центъра за превенция и лечение на рака на дебелото черво, от Клиниката по хирургия, Отделението по образна диагностика и психолози от Центъра за психологична помощ, които ще изнесат презентации, посветени на различни теми. Поканени са и гост-лектори от Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.


Специален гост на събитието ще бъде известният хирург д-р Ставрос Антониу (Stavros A. Antoniou, Papageorgion General Hospital, Aristotle University of Thesaloniki), член на Научния комитет на Европейското дружество по ендоскопска хирургия.

 

Коментари