Публикация

Дни на отворени врати за кандидат-студенти във филиалите в Шумен, Велико Търново и Сливен към МУ – Варна

Дни на отворени врати за кандидат-студенти във филиалите в Шумен, Велико Търново и Сливен към МУ – Варна

Кандидат-студентите и техните семейства имат възможност да посетят филиалите на МУ – Варна в градовете Шумен, Велико Търново и Сливен. Те ще могат да видят материалната база във филиалите и да научат повече за специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

Гостите ще се запознаят с някои от преподавателите, с условията за прием и обучение

и със всички фактори, които направиха МУ – Варна най-престижния медицински университет в България в класацията на UNI RANK. ​

 

Всички желаещи могат да посетят филиала във Велико Търново в деня на отворени врати на 21 март от 13:30 часа, а филиалите в Шумен и Сливен са отворени за посещения от кандидат-студенти всеки работен ден в интервала 9:00 – 15:00 часа.

 

Тенденциите в демографията и в социалните политики на много развити държави създават условия, в които медицинската сестра, здравните асистенти и акушерките се превръщат в едни от най-търсените кадри в Европа, включително и в България. Само за следващите 5 години Европейската федерация на медицинските сестри прогнозира недостиг от над 590 000 медицински сестри в рамките на ЕС. Това илюстрира тенденция, която наблюдаваме в почти всички здравни професии в Европа, САЩ, Канада и други. Този недостиг създава редица предизвикателства за много болници и клиники, но в същото време създава кариерни възможности за всички квалифицирани кадри. Неспиращото търсене на тези кадри в следващите десетилетия означава, че завършилите специалност „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ ще разполагат със стабилна работа, с конкурентно заплащане, с мобилност и с възможността да избират от редица работодатели и условия за работа.

Медицински университет – Варна вижда дългосрочната нужда от тези квалифицирани професионалисти и инвестира в тяхното развитие

Студентите на МУ – Варна и неговите филиали във Велико Търново, Шумен и Сливен получават достъп до богата, модерна образователна програма с преподаватели с международен опит и до практически занятия, които превръщат потенциала в реален опит и във възможност за дългогодишно кариерно развитие.

 

За повече информация:

 

Филиал Сливен: гр. Сливен, ул. „Генерал Столетов“ №30, тел. тел. 0889800305, 0878544068

Филиал Шумен:  гр. Шумен, ул. „Васил Априлов“ №  63,

тел. 0882 450 008

Филиал Велико Търново: гр. Велико Търново, ул. „Михаил Кефалов“ № 2 (Хуманитарна гимназия), тел.: 0889 098 965

Коментари