Публикация

Да чувстваш работата си със сърцето

Да чувстваш работата си със сърцето

Професията на медицинската сестра е дефицитна и ще става все по-дефицитна. Това обаче не трябва да се отразява върху качествата на хората, които ще я упражняват. Защото пациентите стават все по-взискателни. А нищо не ни коства да сме любезни с нашите пациенти.


Това заяви началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, по време на

среща със студенти-медицински сестри от Факултета по обществено здраве към МУ – София

Той представи структурата на ВМА, условията за работа и развитие, допълнителна квалификация и специализации, които предлага:


Философията ни е, че нашите служители трябва да работят в най-добрите условия. Цялата столична болница е изцяло реновирана и оборудвана с най-модерната апаратура, което ни прави и най-високотехнологичната болница в България. Постарали сме се да създадем всички удобства за нашите медици. Задача номер едно за нас като ръководство е да направим така, че хората, които работят тук, да са удовлетворени от заплащането си. Освен това, имат възможност да ползват и редица социални придобивки като служители на Министерството на отбраната, безплатно лечение и т.н.

Човек, когато работи в дадена среда 20 – 30 години и го обгрижват по този начин, той наистина я чувства със сърцето си

– изтъкна генерал-майор проф. Мутафчийски.


Той представи и работата на медицинските сестри под пагон и възможностите за преминаване в редиците на Българската армия.


След срещата студентите, които ще имат възможност да стажуват във ВМА, разгледаха операционния блок, реанимацията и част от клиниките, за да се запознаят с условията лично.

Коментари