Публикация

Гинко – чудото, което държи паметта и здравето ни във форма

Гинко – чудото, което държи паметта и здравето ни във форма

Гинко билоба е дървото-чудо за човешкия организъм,

като в съвремието ние използваме екстракт на гинко, извлечен от листата му.

Към гинко билоба са проявили интерес много от съвременните учени, които изследвали приложението му. Ето как може да обобщим най-ценните му качества:

 

Подобрява паметта, концентрацията и способността за фокусиране,

а това е може би една от най-известните ползи на гинко билоба – въздействие върху мозъчната функция.

 

Изключително полезен е за хора, извършващи активна мозъчна дейност, като прави ума бистър и бърз, спомага съсредоточаването и стимулира издръжливостта.

При по-зрели хора гинко билоба поддържа младостта на ума и енергията на тялото. 

Има изследвания, които показват и положително влияние на добавено гинко към рутината на възрастни, страдащи от деменция и алцхаймер.

 

 

Стимулира кръвообращението и здравето на сърцето

като помага за подобряване на циркулацията на кръвта. Гинко отваря „каналите“ за енергия към различните органи и системи в тялото, подпомагайки ги да работят като смазана енергийна машина.

 

Съдържа мощни антиоксиданти,

които съдействат да се ограничи възпалението и да се поддържа здрава имунна система.

 

Намалява тревожността и депресията

и може значително да подобри общото настроение и да възстанови енергията и жизнеността, което е от ключово значение за хората, изпитващи хронична умора или апатия поради стрес.

 

 

Действа благотворно на сексуалната функция и облекчава симптомите на ПМС

и това е наблюдавано при изследвания, направени сред студенти. Тези, които са приемали по време на ученето си в добавка екстракт от гинко, освен че са имали по-добра памет и по-лесно са се справяли с натоварения учебен цикъл, са минимизирали симптомите на предменструален синдром.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ: Кората и листата на дървото гинко билоба отделят сок, който има огнезащитно действие. През 1923 г. в Токио, Япония, избухва огромен, опустошителен пожар и повечето дървесни видове са унищожени, най-много от оцелелите дървета са именно гинко билоба.

 

 

Коментари