Публикация

Нов сорт ориз ще пази сърцето

Новият вид ориз е полезен за сърцето, контролира кръвното налягане и предпазва артериите от свиване и втвърдяване.

Кафявият ориз по принцип се смята за по-трудно смилаем, тъй като има повече пластове, които се премахват при крайната обработка, зад а се получат белите перлени зрънца.  

Тънката ципа, която е полезна за сърцето, се отстранява, когато смляното зърно се полира.
При здравословния ориз обаче е съчетано полезното с приятното. Специалистите са потвърдили полезните свойства на новия продукт.

Американски учени пък проучват възможността специфичните свойства на люспите на кафявия ориз да влязат в употреба при разработването на нови медикаменти срещу високо кръвно налягане и сърдечни заболявания.

Продуктът се очаква скоро да се появи на японския пазар, а след това и други страни.

Коментари