Публикация

Пролетната мода – непостоянна и капризна

Честита пролет! С настъпването на един от най-позитивните сезони от годината искаме да ви запознаем с това какви дрехи и аксесоари е добре да „засадите” в гардеробите си за този период от годината.


Пролетната мода е като месец март. Мени се непрекъснато според настроенията на модните корифеи. Ние пък хем искаме да сме фешън, хем да не изглеждаме като извънземните понякога манекенки.

Преди седмици ни показаха какво ще се носи през есента, но обикновено сменяме закачалките според идващия сезон, а не според поредното прет-а-порте.

През пролетта се юрваме из молове и бутици, а пък сега е времето да си припомним какво показаха преди време за този сезон в Париж, Милано и Ню Йорк.

Тоалетите са ретро, като измъкнати от гардеробите през 70-те години на миналия век. Но и много пъстри и ярки.

За да сме в крак с модата, облеклото ни трябва да е свободно и спортно. Изглежда, че така както сме в спалнята, ще трябва и да сме на улицата тази пролет. Панталоните и саката приличат на пижами с широките крачоли и карирани щампи, а роклите - на сатенените нощници.

Полите са широки, надиплени и в неутрални цветове. Хубавото е, че поне ще скрият натрупаните през зимата тлъстинки на ханша и задните части.

Най-щурият моден писък тази пролет са късите панталонки, но ако имате крака на газела. За дантелени шорти с корсет трябва да изглеждате като манекенка, иначе ще се превърнете в поредното модно недоразумение. И с бермуди няма да сбъркате, но важното е да ви е комфортно.

-brr-

По-консервативните дами може да заложат на бялото, което е много актуално тази пролет и намира място във всяка прочута колекция.

По-смелите могат да миксират цветове. Напълнете гардероба си с тоалети в зелено, синьо, розово, оранжево и всеки друг ярък цвят, който ви харесва. Дизайнерите са почти единодушни – ярки и свежи дрехи, чанти, аксесоари.

Versace залага на пищни цветове и контраст, Dolce&Gabbana са вдъхновени от лехите в градината, Cavalli избира избродиран в ярки цветове деним (дънкови облекла).

Gucci предлага най-различни цветове, но набляга на детайли като ресни, пискюли и ефектни аксесоари. Дрешки на етажи предпочете Armani, а Prada – на райетата. Ferre включи сребърни, златни и медни нюанси, и то не само в официалните, но и във всекидневните облекла.

Дантелените дрехи от миналата пролет можете да запазите, тъй като ги има и този сезон в много модни колекции. Но пък не прекалявайте с ефирността, за да не заприличате на старомодна фея. Дантелата през този сезон е дискретна, ненабиваща се на очи.

От години никой не бърка, ако заложи на денима. Дънковите облекла винаги са на мода, защото са практични и свободни, а това е най-важното за този сезон.

Все пак винаги трябва да се съобразяваме със собствените вкусове, предпочитания и фигури, а не само с вижданията на екстравагантни италианци, французи или англичани.

Вашият тоалет ще е странен, ако например заложите на Armani в деловото ежедневие. Колекциите му подхождат за пустинята - тюрбани, широки ефирни панталони и наметала. Но пък тюрбан може да си купите за през лятото и горещата отпуска, тъй като се налага като безспорен моден хит.

Коментари