Публикация

Гимнастика за младо лице

Забравете ботокса и пластичните операции... само след 6 дни лицето ви може да изглежда по-младо и по-стегнато – и то по-естествен път.


Авторката на гимнастиката за лице - Карол Маджио, е убедена, че е възможно по естествен начин да се загладят бръчките, да се освежи лицето и да се оформят врата и линията на челюстта, дори да се уплътнят устните.

Карол разказва, че е започнала да експериментира с упражненията за лице преди 27 години след една неуспешна пластична операция, която вместо да я подмлади я състарила.

Нейната програма се е появила на бял свят след редовни експерименти с лицеви масажи и упражнения. Изпълнявайки стриктно програмата, Карол променила коренно формата и кожата на лицето си.

„Натоварването на лицевите мускули, например чрез притискане с пръсти, наподобява ефекта на вдигането на тежести.
 
Най-добри резултати ще постигнете, ако изпълнявате цялата 8-минутна програма 2 пъти дневно – нито повече, нито по-малко. Прекаляването с тях може да доведе до обратен ефект, съветва Карол.

Бъдете постоянни и търпеливи в изпълнението на плана си и още след седмица ще забележите резултатите...

-brr-

ЗА ОТВАРЯНЕ НА ОЧИТЕ
Какво се постига: Toнизира горните и долните клепачи и намалява торбичките под очите, от което очите изглеждат по-големи, по-млади и по-живи.
 
Упражнение: Поставете показалците си между веждите, а палците на слепоочията, все едно очертавате слънчеви очила. Затворете очи и започнете да движите показалците си в областта между веждите нагоре, а палците от слепоочията към върха на ушите в продължение на 40 секунди. По този начин под натиска на пръстите ви мускулите около очите се движат постоянно.

ЗА ЗАГЛАЖДАНЕ НА БРЪЧКИТЕ
Какво се постига: Повдига веждите и намалява отпускането на горните клепачи. Изглажда и вертикалните бръчки между веждите и линиите на челото.

Упражнение: Разположете пръстите си в средата на челото и бутайте с върха на пръстите си надолу към веждите като едновременно с това повдигайте нагоре веждите, за да се получи напрежение в мускулите на челото. Правете упражнението 2 пъти на ден по 30 секунди. При наличието на по-дълбоки бръчки – 3 пъти дневно.

ЗА ПОВДИГАНЕ НА ДОЛНИТЕ КЛЕПАЧИ
Какво се постига: Стяга очните мускули, от което намаляват тъмните кръгове и подпухването под очите.

Упражнение: Упражнението може да се прави в седнало и в легнало положение. Поставете леко показалците си на външните ъгли на очите. Замижете силно с долните клепачи. Трябва да почувствате пулсиране в мускулите около очите. Погледнете нагоре. Наведете лицето напред, а раменете назад за противодействие. За допълнително противодействие може да стъпите здраво на краката си. Задръжте мигването с долния клепач 40 секунди. Правете упражнението 2 пъти на ден, при по-силни подутини под очите - 3 пъти.
 
ЗА ОСВЕЖАВАНЕ НА БУЗИТЕ
Какво се постига: Повдига лицевите мускули, които оформят бузите и попълва хлътналото под очите.
 
Упражнение: Поставете леко показалците си на скулите на бузите си. Издайте напред средната част на горната си устна,  както при издаването на звука „У-у-у”, предизвикан от някаква неприятна миризма -  като допрете горната устна до зъбите. Отваряйте и затваряйте устата като използвате повече устните отколкото челюстта. Ще усетите, че бузите ви се движат под пръстите. Повторете движението с издаването на устната и отпускането, запазвайки израза „У-у-у” 20 пъти.

-brr-

ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ФОРМАТА НА НОСА
Какво се постига: С възрастта носът расте, а това състарява лицето. С това упражнение ще поддържате младежката му форма.

Упражнение: Хванете изпъкналата част на носа си с палеца и показалеца и натиснете към лицето. С другия показалец натиснете силно нагоре върха на носа. Същевременно движете надолу мускулите на носа като спускате горната устна над зъбите. Задръжте секунда и отпуснете устната. Повторете упражнението 40 пъти. През цялото време трябва да усещате натиска на върха на носа върху пръста.
 
ЗА ЛИФТИНГ НА УСТНИТЕ
Какво се постига: С остаряването ъглите на устните се отпускат. Това упражнение ги стяга.

Упражнение: Стиснете устни и потупайте с показалците си ъглите на устата. Задвижете ъгълчетата с пръстите нагоре и надолу докато почувствате парене в мускулите в краищата на устата. Движете пръстите в продължение на 40 секунди. В края на упражнението затворете устата и издишайте въздух, така че устните ви да започнат да вибрират и да се отпуснат.

ЗА ПЛЪТНИ УСТНИ
Какво се постига: Прави устните да изглеждат по-плътни, млади и твърди без да се налагат скъпи процедури за тяхното уголемяване.

Упражнение: Подвийте с показалец горната си устна и я притиснете върху венеца. Задръжте я така и натиснете центъра на устната с другия показалец. Представете си, че мачкате топка и бавно натискайти и отпускайте с пръста. Когато почувствате парене, потъркайте устната с кръгови движения 20 пъти. Повторете упражнението, само че използвайте показалеца и палеца за едновременно притискане и отпускане на ъгълчетата на устните. След като почувствате парене, направете 20 бързи кръгчета в областта с палеца и показалеца.

ЗА ЗАГЛАЖДАНЕ НА ЛИНИИТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА НОСА
Какво се постига: Това упражнение попълва и заглажда дълбоките бръчки, които се спускат от ноздрите до ъгълчетата на устата.

Упражнение: Натискайки горната устна към зъбите, оформете с устата си едно тясно и дълго „O”. Поставете показалците си на ъглите на устата и после много бавно ги придвижвайте нагоре по назо-лабиалните линии от ъглите на устата до ъглите на носа. Щом достигнете носа придвижете пръстите много бавно обратно - надолу към ъглите на устата. Придвижвайте пръстите надолу и нагоре, докато почувствате затопляне. Най-накрая потупвайте бързо в двете посоки линиите в продължение на 30 секунди.

-brr-

ЗА ТОНИЗИРАНЕ НА ЧЕЛЮСТТА
Какво се постига: Това просто упражнение стяга формата около челюстта и помага за стопяването на двойната брадичка.

Упражнение: Отворете устата и поставете долната устна върху долните зъби. Свийте устата и натискайте с горната устна долните зъби.. Бавно отворете и затворете устата 5 пъти, като че ли ъглите на устата и брадата са свързани и участват заедно в затварянето на устата. Задръжте няколко секунди последната позиция с затворена уста, после изтеглете брадата нагоре с още 1 сантиметър и задръжте още веднъж.

ЗА СТЯГАНЕ НА ВРАТА И БРАДИЧКАТА
Какво се постига: Стяга брадата, врата и линията около челюстта и премахва двойната брадичка.

Упражнение: Притиснете лека едната ръка върху основата на шията, протегнете напред другата и опрете длан върху стената. Насочете брадата към тавана и се усмихнете широко, изплезете езика и го протегнете към носа си. С това изражение се оттласнете бързо от стената и се залюлейте назад 30 пъти, все едно сте в люлеещ се стол. Обърнете главата надясно (брадата през цялото време е насочена нагоре, езикът изплезен и другата ръка на шията) - и погледнете над рамото си. Люлейте се 30 пъти, след което повтаряте упражнението като поглеждате над лявото рамо.

Коментари