Публикация

Безплатни изследвания за хепатит B и C

На 23 юни (четвъртък) в МЦ „Здраве” – Пазарджик, ще се проведат безплатни и анонимни скринингови изследвания за хепатит B и C.


Всички желаещи ще могат да се изследват в часовия интервал от 8:00 до 12:30 ч., като приемът ще е без предварително записване. 

Тава съобщи Тодор Петров, председател на регионалната структура на „Хепасист" в Пловдив.

Скрининговото изследване се извършва с капка кръв от пръста, като няма ограничение за консумация на храни и напитки преди него. Резултатите стават готови от 5 до 10 минути след изследването и се получават на място от представители на „Хепасист”, обясни Петров.

По думите му в случай на положителни резултати за хепатит В или С на изследваните в Пазарджик, при желание от тяхна страна, ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им.

Безплатните скринингови изследвания за хепатит В и С са част от мащабна скринингова кампания на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист”.

Кампанията обхваща различни градове на България, като публични скринингови изследвания вече се състояха в София, Пловдив, Благоевград, Банско и във Варна." }-->

Коментари