Публикация

Проблеми в спалнята? Причината може да ви изненада

Мъжете, чиито половинки се разбират добре с приятелите им, могат да изпитат сексуални проблеми, дори еректилна дисфункция, твърдят американски изследователи.


Представителите на силния пол, които не прекарват достатъчно време със своите приятели, са застрашени от несполуки в спалнята. Учените са изследвали взаимоотношенията в една връзка и са установили, че когато жената застане между мъжа и неговите другари и се опита да контролира социалния му живот, то интимните им отношения може да пострадат.

Представителките на нежния пол, които са в добри взаимоотношения с приятелите на гаджето си, може съзнателно (или не) да подронят авторитета на мъжа си и да нарушат личното му пространство, както и чувството за самостоятелност, което заема централна роля в традиционната концепция за мъжествеността.

Учените са открили още, че мъжете, които не прекарват достатъчно време с приятелите си, се чувстват по-малко привлечени от партньорките си.

Експертите твърдят, че няма нищо лошо дамите да организират социалния живот на двойката, но не трябва да монополизират вниманието на половинките си само с важни за тях мероприятия и контакти.

Те препоръчват на жените да окуражават мъжете си да се срещат с приятелите си, за да може връзката им да върви гладко и без излишни скандали.

Коментари