Публикация

Десет модни гряха

В модата никой не е застрахован от грешки. Затова и знаменитостите често попадат в класациите за най-безвкусно облечени персони, въпреки че имат огромни гардероби и за външния им вид се грижат персонални експерти.


Какви са най-големите престъпления срещу модата ви предлагаме да научите от французина Гийом Теро, официален стилист на Седмицата на модата в Париж.

1. Не свиквайте с всекидневните дрехи. Главното е да се обличате според обстоятелствата, дори това да ви създава известен дискомфорт.

2.
Внимателно с козметиката. При нейното предозиране или агресивен макияж вие само ще подчертаете недостатъците си. Старайте се да се придържате към два стила – лек и прост дневен грим и по-ярък вечерен.

3. Не избирайте дрехи в цветова гама, която не хармонира с тена на вашата кожа. Това може да има печални последствия – или ще се окажете неестествено бледи, или ще изглеждате по-възрастни. И обратното – правилните цветове ще подчертаят красотата ви, ще направят тена на лицето ви по-здрав и естествен.

4. Не се изкушавайте от пайети и излишен блясък, особено на места, към които не искате да привличате внимание.

5. Махнете напукания лак от ноктите си. Лакът е предназначен, за да направи ноктите ви красиви, а не обратното.

6. Не носете чорапогащници, които не се съчетават с обувките, панталона или полата ви. Не обувайте чорапогащник, когато сте със сандали, независимо дали е модерно. Това изглежда добре на подиума, но не и във всекидневието.

7. Купувайте си дрехи точно вашия размер, а не приблизително точен.

8. Не носете плътно прилепнали дрехи, под които се очертават бикините или сутиенът ви. Избирайте си бельо, което ви стои идеално.

9. Обувките задължително трябва да хармонират с избрания от вас стил на обличане и да го допълват.

10. Избягвайте еклектиката в гардероба си. Пазаруването от разпродажби е добро занимание, особено от гледна точка на бюджета. Но такова пренебрежение към избора на дрехи може да има сериозни последици като загуба на индивидуален стил. Натъпканият гардероб не означава, че сте корифей в модата.

Коментари