Публикация

Безплатни очни консултации за деца

Безплатни очни прегледи за деца организира МБАЛ „Токуда Болница София” по повод Международния ден на детето.


Консултациите ще се извършват на 02.06.2012 г. (събота)  от 09.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000.

„Неустановените навреме проблеми със зрението могат да затруднят сериозно възприятията на детето, ето защо е препоръчително преди първия учебен ден всяко едно дете да бъде консултирано с очен лекар”, съобщава д-р Лиляна Димитрова, детски очен специалист в отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”.

Късогледството най-силно затруднява училищните занимания на децата и обикновено се развива между 6 и 10-годишна възраст. Неговото прогресиране може да бъде много бързо и не трябва да се пренебрегват редовните профилактични прегледи. Другата рефрактивна аномалия – далекогледството – засяга между 12 и 15% от българчетата и е една от причините за развитие “мързеливо око”, което се наблюдава при 2-3% от български деца, а също така може да доведе и до страбизъм /кривогледство/. То от своя страна е проблем на 3-5% от децата у нас.

„Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, когато са открити в началния стадий на болестта и е проведено съвременно офталмологично лечение”, категорична е д-р Димитрова. 

Безплатната консултация, която организира Очното отделение на Токуда, включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение на децата, когато това се налага.

В японската болница вече функционира и специализиран детски очен кабинет, който е оборудван с последно поколение дигитални диагностични апарати, и в който родителите могат да потърсят консултация с детски офталмолог всеки делничен ден и събота сутрин след предварително записване на тел. 02/403 4911.

Коментари