Публикация

Още една хапка... младост?

Остаряването е кошмар, който преследва не само дамите, но и представителите на силния пол.


Козметичните компании ежедневно бълват продукти, които обещават младост и красота.

Външният вид днес е приоритет, а суетата краде все повече мигове от живота ни. Вместо да давате безумни суми за процедури и мазила защо не изпробвате нещо естествено като плодовете и зеленчуците?

Природата се е погрижила да вложи в много от тях вещества, които успешно се борят с белезите на времето.

Включете в менюто си следните храни и вижте резултатите в огледалото.


Авокадо – зеленият плод е богат на витамин Е и антиоксиданти, които предпазват кожата от вредното влияние на околната среда. Авокадото помага за регенерирането на кожните клетки, което допринася за свеж и младежки тен.

Боб – варивата са пълни с фибри и калий, които помагат за намаляване на нивата на холестерола и по този начин се понижава опасността от болести на сърцето. Основната полза за здравето е съдържанието на растителни протеини.

Тъмен шоколад – всеки вид, който съдържа най-малко 70% какао, е богат на протеини и витамин В. Редовното похапване на малки порции от този шоколад ще ви помогне за изгаряне на излишните мазнини и за подобряване на здравето на кожата и косата.

Броколи – този зеленчук е чудесен източник на фибри и витамин C, които не само помагат за контролиране на теглото, но също така подобряват и състоянието на сърдечно-съдовата система.

Боровинки – сините плодчета са богати на витамин С, който помага на кръвообращението. Боровинките съдържат и някои минерали, които помагат да се контролират процесите на стареене. Високото съдържание на калий пък помага за борбата с подпухването (особено в зоната около очите).

Коментари