Публикация

Нещо различно за закуска

Закуската е най-важното хранене за деня, но лесно може да се превърне в скучно занимание заради рутината.


Всеки ден едно и също омръзва, а специалните неделни палачинки не се случват толкова често, колкото бихме искали.

Ето една рецепта за омлет, който е лек и засищаш:

Лучена фритата
Този италиански омлет е вкусен в комбинация с почти всяка билка или подправка. Опитайте с магданоз, копър, керевиз или риган.

Съставки:
1 чаша лук, нарязан на кубчета
1/4 чаша плюс 1 супена лъжица вода, поотделно
1 чаена лъжичка студено пресован зехтин
2 яйца
2 супени лъжици нарязани пресни билки, или 1/2 чаена лъжичка сушени
1/8 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
2 супени лъжици извара

Инструкции:
Поставете лука и 1/4 чашата вода в малък тиган и ги оставете да заврят. Покрийте и варете, докато лукът  леко омекне или около 2 минути. Махнете капака и продължете готвенето, докато водата се изпари - от 1 до 2 минути. Поръсете със зехтин и разбъркайте. Леко запържете лука до златисто.

Изсипете разбитите яйца, намалете температурата. След като омлетът се запече, добавете подправките – сол, пипер, и зеленийките – магданоз, риган... накрая добавете и изварата. Леко поръсете с останалата вода (лъжицата). Покрийте с капак за няколко минути.

Добър апетит!

Коментари